Archief
De Bakker moest zich twee keer laten behandelen Beeld YouTube

De Bakker moest zich twee keer laten behandelen Beeld YouTube

Davis Cupteam op 2-0 achterstand na verlies De Bakker

Thiemo de Bakker heeft het Nederlandse Davis Cupteam niet kunnen helpen aan een overwinning. De tennisser uit 's-Gravenzande bleek in vier sets nipt de mindere van Tejmoeraz Gabashvili: 6-7, 7-6, 6-4 en 6-4. Nederland staat daardoor 2-0 achter in de landenwedstrijd tegen Rusland. Eerder verloor ook Robin Haase zijn partij in het enkelspel.

De wedstrijd ging vooral in de eerste twee sets gelijk op. Beide sets eindigden dan ook in een tiebreak. De ene gewonnen door De Bakker, de ander door Gabashvili. In set drie vroeg de Westlander bij een 2-0 achterstand in games om een medische time-out om zijn rug te laten behandelen. Hij kwam daarna nog terug tot 3-2 en later van 5-2 tot 5-4, maar moest de set daarna toch laten aan de Rus.

Ook in de vierde set had De Bakker een slechte start. Hij kwam 3-0 achter en liet zich wederom behandelen, nu aan zijn schouder. Na die time-out werd het nog 4-0, maar daarna kwam De Bakker terug tot 4-3. Gabashvili kon uiteindelijk bij 5-4 de partij uitserveren. Het eerste matchpoint op 40-0 werkte de Westlander nog weg, maar bij de tweede was het raak.

Zaterdag nemen Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof het in het dubbelspel op tegen Konstantin Kravchuk en Aslan Karatsev. Als Nederland ook die wedstrijd verliest, is de zege voor Rusland binnen.