Archief
Flickrcom Steven Pisano CC 1

Flickrcom Steven Pisano CC 1

Tennis: Bertens kansloos in derde ronde Wimbledon

Kiki Bertens is er op Wimbledon niet in geslaagd haar enorme stunt van Roland Garros te herhalen. De Wateringse bleek in de derde ronde niet opgewassen tegen Simona Halep. De Roemeense nummer 5 van de wereld was op het centercourt in twee sets te sterk: 4-6 en 3-6.

Bertens wist Halep al direct te breken, maar dat bleek weinig waard. Beide tennissters sprongen slordig om met hun servicegames en het regende breaks over en weer in de gelijkopgaande eerste set. Nadat Bertens haar service op 4-5 weer uit handen gaf, was het gedaan voor de eerste set: 4-6.

Halep was op stoom en liet de Nederlandse nummer 28 van de wereld in de eerste drie games van de tweede set kansloos. Die vroege break bleek genoeg voor de Roeemeense, die in 2014 al eens in de halve finale stond in Londen. Bertens kreeg in de laatste game nog breekpunt, maar dat kon ze niet benutten.

Kiki Bertens heeft in het dubbelspeltoernooi van Wimbledon haar eerste partij later op de dag wel overtuigend gewonnen. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson was ze met 6-3, 6-4 te sterk voor het Roemeense koppel Irina-Camelia Begu en Raluca Olaru.

Bertens en Larsson, als zestiende geplaatst, waren goed op dreef en gunden hun opponenten weinig kansen. Na een uur spelen konden ze de overwinning op hun naam schrijven.

Categorieen:
Wateringen Sport