Archief

Wateringse voetbalderby in derde klasse B

Wateringen kan zich dit seizoen opmaken voor een heuse dorpsderby. Dankzij de promotie van het zaterdagteam van VELO en de degradatie van KMD ontmoeten de twee teams elkaar in de derde klasse B.

Dat blijkt uit de competitie-indeling van het amateurvoetbal, die vrijdag bekend is geworden. In 3B spelen in totaal zeven regioploegen. Behalve VELO en KMD zijn dat Maasdijk, MVV'27, Naaldwijk, Schipluiden en Verburch. Ook Loosduinen is aanwezig in die klasse.

In de tweede klasse C kunnen de supporters rekenen op vijf streekderby's. sv Honselersdijk, HVC'10, Lyra, sportclub Monster en VDL zijn in die klasse ingedeeld. Westlandia en FC 's-Gravenzande zijn de enige regioploegen in de eerste klasse B, net als Quintus en MSV'71 in de vierde klasse D.

In de zondagcompetities geen derby's in onze regio. Wel speelt Den Hoorn (tweede klasse C) tegen buurman Delft. VELO speelt net als vorig seizoen in de eerste klasse B.

Westlandia (zo.) en Excelsior Maassluis zijn afgelopen zomer gepromoveerd naar respectievelijk de nieuwe landelijke Derde Divisie en de Tweede Divisie.