Archief
Rolf van Koppen 1

Rolf van Koppen 1

Drie fondsen voor Westlandse topsport

Er komen drie nieuwe fondsen met een totale waarde van 60.000 euro ter beschikking van Westlandse topsporters: een fonds voor talentontwikkeling, een voor organisatie van topsportevenementen in Westland en een fonds voor deelname van Westlandse clubs aan internationale competities en toernooien.

De Westlandse gemeenteraad ging in de raadsvergadering dinsdagavond akkoord met deze voorstellen van het college van B en W uit de nota Topsport Westland 2016-2020.

"Hoe eerder we talenten helpen ontluiken, hoe groter de kans dat zij Westland vertegenwoordigen op mondiale sportevenementen en daarmee tegelijkertijd op een geweldige manier Westland promoten", zegt wethouder Mohamed el Mokaddem. "Bovendien fungeren topsporters als voorbeeld voor Westlandse jeugd en breedtesport. Want topsport inspireert, enthousiasmeert, biedt kansen op ontplooiing en draagt bij aan onderlinge verbondenheid", voegt hij eraan toe.

Tegenprestatie

Voor een bijdrage uit een van de fondsen geldt dat van de betrokken sporter een tegenprestatie wordt gevraagd, bijvoorbeeld in de vorm van een ambassadeurschap voor de gezonde sportkantine of het verzorgen van demonstraties voor mensen met een beperking.

De gemeente zal samenwerken met Den Haag Topsport en de Stichting Topsport Westland om de fondsen en de toekenningsvoorwaarden verder uit te werken. Topsport Westland is goed ingevoerd in de lokale sportwereld; Den Haag Topsport heeft specifieke kennis van de toetsing en honorering van aanvragen.

Categorieen:
Westland Sport