Archief

Westlands golftoernooi breidt uit: ook profs en jeugd welkom

Voor het eerst in de historie van golftoernooi Het Westland Open, mogen dit jaar ook jongeren van 10 tot en met 21 jaar en golfprofessionals meedoen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt bij de start van de inschrijving voor het toernooi.

Voorheen was het toernooi alleen bedoeld voor amateurgolfers met een handicap van 54 tot 0. Volgens Bram Kloos, één van de organisatoren, vindt echter dat het evenement voor iedereen moet zijn. Daarom zijn er nu nieuwe categorieën toegevoegd. Bij de profs is het daarbij niet de bedoeling om de (inter)nationale toppers binnen te halen. De bedoeling is dat vooral de teaching pro's, golfleraren, zich aanmelden. "Maar als een profgolfer mee wil doen, is die zeker welkom."

Alle deelnemers, zowel de jeugd, amateurs als de profs, spelen van 10 tot en met 28 augustus voorrondes bij Golfclub Westland op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande. Van elk van zeven categorieën gaan achttien spelers door naar de finale op 10 september op Golfbaan Bentwoud in Benthuizen.