Archief
Team Jorel Boerboom

Team Jorel Boerboom

Motorcoureur Boerboom derde in Knockhill

Motorcoureur Jorel Boerboom uit 's-Gravenzande heeft zondag het podium gehaald tijdens de British Superbikewedstrijd in het Schotse Knockhill. De 19-jarige Moto3-rijder pakte de derde plaats. Dat is de tweede keer dit seizoen. Vorige maand lukte hem dat ook al in Kent.

In Knockhill werden in totaal twee races gereden. 's Morgens reed Boerboom naar de zevende plaats. Later op de dag begon de Westlander onder natte omstandigheden vanaf de zesde startplek. Hij haalde enkele rijders in en klom zo op naar de derde plaats. Boerboom viel daarna terug naar plaats zes en klom daarna weer terug naar de derde stek, die hij ook behield. Toch had er wellicht een tweede plaats ingezeten. Dat lukte echter niet. "Ik verloor net de aansluiting (op de nummer twee, red.), omdat ik een achterblijver niet kon inhalen."

Boerboom verdiende dit weekend 25 punten voor het klassement, waarin hij nu gedeeeld vijfde staat op één punt achterstand van de nummer drie. Over twee weken is in Snetterton de volgende race.