NK Wielrennen: Nick van der Meer in top 10

Nick van der Meer heeft zaterdagmiddag een top 10-plaats behaald bij het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor elite-renners zonder contract.

De renner van Westland Wil Vooruit uit Honselersdijk werd in de massasprint op Goeree-Overflakkee zevende. Ploeggenoot Bob Wubben uit De Lier finishte als 30-ste. Het NK voor de elite-renners zonder contract werd gewonnen door Robin Wennekes uit Dodewaard. De vijf deelnemende renners van Westland Wil Vooruit moesten tijdens de koers enkele keren vol aan de bak om met andere ploegen een kopgroep terug te halen.

Eerder op de dag werd de in 's-Gravenzande opgegroeide Tom Leezer 48-ste bij de professionals. Leezer, rijdend voor Lotto-Jumbo NL, doet niet mee aan de Ronde van Frankrijk.