Archief
SV Den Hoorn

SV Den Hoorn

SV Den Hoorn moet uitbreiding zelf betalen

Voetbalclub SV Den Hoorn gaat de kosten voor de uitbreidingsplannen zelf betalen. Dat is te lezen in het raadsvoorstel, dat deze week wordt besproken in een commissievergadering van de Midden-Delflandse gemeenteraad. Reden hiervoor is, dat de club veel leden heeft van buitenaf.

De vereniging wil de grasmat van het hoofdveld vervangen door een kunstgrasmat. Rond dat veld moet een (nieuwe) lichtinstallatie komen. Ook moeten er extra kleedkamers bijkomen. De kosten daarvoor zijn 692.000 euro. De vervanging van de lichtinstallatie (42.000 euro) neemt de club direct zelf voor haar rekening. De rest moet in termijnen worden terugbetaald aan de gemeente Midden-Delfland.

Omdat het sportcomplex van SV Den Hoorn in eigendom is van de gemeente, is het normaal dat Midden-Delfland de kosten op zich neemt. Dat gebeurt in dit geval dus niet. "Het feit dat veel leden afkomstig zijn van buiten Midden-Delfland en dat mogelijk niet-kunstgrasvelden gebruikt kunnen worden bij naburige verenigingen is van invloed op de gemeentelijke medewerking aan de plannen."