Facebook 2

Facebook 2

Veldkorfbal: Dijkvogels mist promotie naar tweede klasse

Dijkvogels zal nog een jaar uitkomen in de derde klasse van de veldcompetitie. De Maasdijkse ploeg zag promotie naar de tweede klasse in rook opgaan. Op het veld van Valto bleek Nexus in de promotiewedstrijd net een maatje te groot voor Dijkvogels (15-12).

Dijkvogels moest de gehele wedstrijd in de achtervolging op de Schiedamse ploeg. Nexus leidde na 18 minuten met 3-0. Het grootste verschil was bij 5-1. Daarna kwam Dijkvogels beter tot score. De ruststand was 8-4 in het voordeel van Nexus.

Na de pauze kroop Dijkvogels langzaam dichterbij de tegenstander. Na ruim 62 minuten was de stand eindelijk gelijk (10-10). De Maasdijkse ploeg kwam zelfs op voorsprong (12-10), maar kon in zinderende slotfase niet doorzetten. Nexus kwam langszij en liep in de laatste vijf minuten weg naar een 15-12 overwinning. Nexus promoveert naar de tweede klasse.