Archief

LTC Naaldwijk niet naar finale om Nederlands Kampioenschap

LTC Naaldwijk heeft tijdens de play-offs de finale om het Nederlands Kampioenschap niet kunnen bereiken. De nummer twee van de reguliere competitie verloor met 4-2 van titelverdediger Zandvoort, nummer vier van de competitie.

De twee damessingles moesten hun meerdere erkennen in hun opponent. Arantxa Rus had twee dagen eerder nog een slijtageslag gewonnen van Lesley Kerkhove, maar nu moest de Monsterse in twee sets haar hoofd buigen tegen Kerkhove (4-6 en 5-7). Sarah Gronert deed het tegen Quirine Lemoine beter dan op donderdag en gaf zich pas in de derde set gewonnen (6-7, 7-6 en 4-6).

De herenenkels werden beslecht in het voordeel van LTC Naaldwijk. Robin Haase was nu wel van de partij en won in twee sets van Scott Griekspoor (7-6 en 6-1). Andre Ghem versloeg in een spannende driesetter Tallan Griekspoor (6-3, 4-6 en 6-3).

In de damesdubbel verloren Aranxta Rus en Gronert (verving Kim Rus op het laatste moment) van Lemoine en Harmsen (4-6 en 2-6). Het herendubbel van Haase en Arko Zoutendijk kon in de tweede set niet verder tegen Griekspoor en Vliegen. Zandvoort had de eerste set gewonnen (5-7) en leidde in de tweede set met 0-1.

Zandvoort gaat tegen Leimonias proberen om de Nederlandse titel te verlengen. Leimonias won met 4-2 van De Lobbelaer. Het laatste landskampioenschap voor Leimonias is uit 2012.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Sport