Archief
ONDO

ONDO

Veldkorfbal: ONDO speelt zich verrassend veilig op laatste speeldag

ONDO heeft zich als hekkensluiter op de laatste dag veilig gespeeld. Dijkvogels gaat nog steeds voor een plaats in de tweede klasse. Valto eindigt als tweede. ODO en CKC Maassluis sluiten het veldseizoen af met een nederlaag.

Eerste klasse E

ONDO heeft op de laatste speeldag voor een verrassing gezorgd door zich toch veilig te spelen. De 's-Gravenzandse ploeg won als hekkensluiter knap van Albatros en moest afwachten wat de nummers zes en zeven zouden doen. Alle uitslagen vielen de goede kant op voor ONDO, dat zag dat zowel Korbatjo als DVS'69 verloren. Hierdoor spelen deze clubs een beslissingswedstrijd wie gaat degraderen en wie een p/d-wedstrijd gaat spelen. Een knappe prestatie van ONDO dat de gehele competitie op de laatste plaats bivakkeerde en op de laatste speeldag zich alsnog veilig wist te spelen mede door vijf punten uit de laatste vier wedstrijden.

Eerste klasse F

Valto heeft een zwaar veldseizoen afgesloten als nummer twee van de ranglijst. Op de laatste speeldag won de Lierse ploeg met 23-21 van Rapid. Voorafgaand aan de laatste speelronde stonden Victum, Telstar, Rapid en Valto op een gedeelde tweede plaats. In een rechtstreeks duel won Valto dus van Rapid en verloren de andere twee ploegen hun laatste wedstrijd.

Tweede klasse F

ODO heeft de competitie afgesloten met een nederlaag. De Maaslandse formatie verloor van Korbis. In Waddinxveen won de thuisploeg met 15-11. ODO eindigt samen met GKV de competitie als gedeeld nummer vijf.

Tweede klasse G

CKC Maassluis heeft in de laatste wedstrijd de vierde nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Na een 9-8 voorsprong bij rust moest CKC Maassluis toch de punten laten aan ACKC. De Almkerkse Christelijke Korfbalclub won met 19-16. CKC Maassluis eindigt de competitie als nummer twee.

Derde klasse G

Dijkvogels heeft ondanks een nederlaag tegen kampioen Fiducia toch nog kans om te promoveren naar de tweede klasse. De formatie eindigde op een tweede plaats en dat is voldoende om een promotiewedstrijd te spelen. In Utrecht leidde Fiducia halverwege de wedstrijd met 9-7. Na de pauze bleef het spannend, maar moest Dijkvogels toch met 16-13. De Vinken deed haar sportieve plicht en won met 19-18 Fortissimo, dat had moeten winnen om Dijkvogels op de ranglijst te passeren. Dijkvogels speelt nu tegen Nexus op neutraal terrein voor een plaats in de tweede klasse.

Categorieen:
Maasland Maassluis Sport