Archief

Haagse lopers naar winst in Ter Heijde

Haagse hardlopers hebben vrijdagavond de Omloop van Ter Heijde naar hun hand gezet. Bij de mannen werd de wedstrijd over 10 kilometer gewonnen door Michael Gebrehiwet en als eerste vrouw kwam Helmi Ramakers over de streep.

Het was een zware wedstrijd in Ter Heijde, omdat de kilometers op het strand bij hoog water moesten worden afgelegd. Na de eerste ronde van 5 kilometer had Gebrehiwet (Sparta Den Haag) al een ruime voorsprong genomen op zijn clubgenoot Michael Megos. Op de eindstreep was de winnende tijd 36.02 en moest Megos bijna 50 seconden toegeven.

Snelste vrouw was Helmi Ramakers (Haag Atletiek), die ook bij de eerste doorkomst al aan de leiding ging. Ramakers finishte in 47.13. Als tweede kwam Catherine Gudde (Olympus '70) over de streep. De Schipluidense liet de tijd van 50.10 afdrukken.

5 kilometer

In de wedstrijd over 5 kilometer, die de lopers eveneens gedeeltelijk over het strand voerde, heerste de van een blessure terugkomende Mike Teekens. De Rijswijker finishte in 18.40. Maarten Bakker uit 's-Gravenzande werd tweede, in 18.52.

Bij de vrouwen ging de overwinning opnieuw naar Ilona Lievaart (Olympus '70), in 21.17. Als tweede finishte de Lierse wielrenster Rozemarijn Ammerlaan, in 22.16.

Jeugdlopen

Bij de scholieren van 9 tot en met 12 jaar (1.400 meter) ging de overwinning naar Carl Martens (4.29). Snelste meisje was Anna Lusthof (4.46). Bij de scholieren tot en met 8 jaar (500 meter) was een meisje ook alle jongens te snel af. Pippa Chadwick finishte in 1.59; Kenan Türegün was de snelste jongen in 2.01.

Categorieen:
Monster Sport