Archief

Handbal: Van der Wal en Broch in voorselectie Olympische Spelen

De handbalsters Marieke van der Wal en Yvette Broch zijn door bondscoach Henk Groener opgenomen in de voorselectie van het Nederlands damesteam dat zich gaat voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De voorbereiding start op 27 juni en eindigt op 22 juli 2016. In de laatste week zal er op 19, 20 en 21 juli een vierlandentoernooi worden gespeeld in Indoor Sportcentrum Eindhoven. De deelnemende landen zijn Zweden, Rusland en Montenegro en gastland Nederland. Alle landen komen tijdens de Olympische Spelen in actie.

Van de 21 geselecteerde speelsters zullen zes speelsters afvallen, waaronder naar alle waarschijnlijkheid één van de drie keepsters. De overgebleven 15 speelsters, waarvan 14 speelsters en één reserve, zullen de laatste week van de voorbereiding ingaan.

De selectie is als volgt: Marieke van der Wal, Tess Wester, Jasmina Jankovic (keepsters), Yvette Broch, Ailly Luciano, Laura van der Heijden, Jessy Kramer, Debbie Bont, Nycke Groot, Estavana Polman, Danick Snelder, Martine Smeets, Michelle Goos, Lynn Knippenborg, Angela Malenstein, Kelly Dulfer, Sanne van Olphen, Lois Abbingh, Esther Schop, Isabelle Jongenelen en Sanne Hoekstra.

Categorieen:
Sport