Archief
Flickrcom Steven Pisano CC 3

Flickrcom Steven Pisano CC 3

Roland Garros: Bertens op centre court

Tennisster Kiki Bertens komt dinsdag tijdens dag drie van Roland Garros al vroeg in actie. Haar wedstrijd tegen Angelique Kerber is om 11.00 uur de eerste wedstrijd op het Court Philippe Chatrier, het centre court.

De Wateringse heeft aan Kerber direct een lastige tegenstandster in de eerste ronde. De Duitse is de nummer drie van de wereld en won eerder dit jaar nog de Australian Open. Bertens staat 58e op de wereldranglijst, maar begint met een flinke dosis zelfvertrouwen aan de tweede Grand Slam van het jaar. Afgelopen weekend won ze nog het WTA-toernooi in Nürnberg.

Thiemo de Bakker uit 's-Gravenzande speelt dinsdag zijn eerste rondepartij op baan 13. De wedstrijd tegen Guillermo Garcia-Lopez uit Spanje staat als tweede gepland.

Voor beide regiogenoten is Roland Garros één van de laatste mogelijkheden tot kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, komende zomer. Het halen van de vierde ronde in Parijs of op Wimbledon begin juli, is daarvoor vereist. Anders moeten zij op 6 juni bij de beste 40 tennissers van de wereld staan.