Zondagvoetbal: goede uitgangspositie Den Hoorn

In de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse heeft Den Hoorn in de eerste wedstrijd van een tweeluik tegen Alphen goede zaken gedaan.

Op eigen veld won Den Hoorn met 3-1 van de nummer twee van de derde klasse A. Alphen had in de reguliere competitie al 96 keer doel getroffen, maar had in deze wedstrijd moeite om tot score te komen. De enige treffer voor Alphen viel net na rust, doordat het een fout van Den Hoorn afstrafte. Voor rust had Donny van den Bos de thuisploeg op voorsprong gebracht. Na de gelijkmaker werd de beslissing pas in de slotfase geforceerd. Sem Remmerswaal en wederom Van den Bos waren trefzeker voor Den Hoorn.

Aanstaande donderdag is om 20.00 uur de return op sportpark De Bijlen in Alphen. Mocht Den Hoorn de eerste ronde overleven dan speelt het aanstaande zondag hoogst waarschijnlijk tegen Teylingen, dat ODB met 11-2 versloeg.

Reserve hoofdklasse

Westlandia is strijd om het Nederlands Kampioenschap met een nederlaag gestart. In Heerlen won thuisploeg Bekkerveld met 1-0 van de runner-up van vorig seizoen. De treffer viel pas laat in de tweede helft. Westlandia speelt de volgende wedstrijd tegen OJC Rosmalen. De winnaar van deze poule plaatst zich voor de halve finale.