Zaalhandbal: dames Quintus eindigen als derde

De dames van Virto/Quintus hebben ook de tweede wedstrijd in een tweeluik tegen Vlug en Lenig in winst omgezet. Door de 30-29 overwinning eindigde Quintus als nummer drie van de eredivisie en is het verzekerd van deelname aan Europees handbal. Voor de zesde keer ontmoetten beide ploegen elkaar in competitieverband. Daarnaast speelden beide ploegen voor een plaats in de halve finale van de bekercompetitie. Alle wedstrijden werden door Quintus gewonnen.

In de Eekhouthal was het een spannende wedstrijd die wederom in de slotfase over de streep werd getrokken door Quintus. V&L opende sterker en leidde na ruim 12 minuten spelen met 9-5. Quintus kwam langzaam terug in de wedstrijd en acht minuten later was de achterstand teruggebracht tot één treffer (11-12). Quintus nam zelfs de leiding (15-13), maar V&L toonde karakter en kwam voor rust langszij (15-15).

Na de pauze nam Quintus na 38 minuten spelen een voorsprong van drie treffers (20-17), maar V&L kwam terug en keek wel telkens een kleine achterstand aan. Met nog zeven minuten te spelen was de stand gelijk (27-27). In een spannende slotfase nam Quintus weer de leiding (30-28) en in de laatste minuut scoorde V&L nog eenmaal. Daarna werd er niet meer gescoord.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van de keepsters Marieke van der Wal (stopt) en Rinka Duijndam (Bad Wildungen Vipers), Delaila Amega (TuS Metzinger), Tamara Haggerty Bad Wildungen Vipers), Carmen Riepe (stopt) en Lisa Bos (stopt). De nieuwe aanwinsten voor komend seizoen zijn doelvrouwe Jesse van der Polder (Aalsmeer), Angelique van Duijvenbode (Hellas) en Esmee Martens (terug van voetbal) .