Archief

Veldkorfbal: ONDO pakt laatste strohalm

Uit de Eerste klasse E is ONDO nog niet gedegradeerd. De 's-Gravenzandse ploeg pakt de laatste strohalm door thuis te winnen van DVS'69, dat bij winst veilig was voor degradatie en dan zou ONDO degraderen. ONDO won met 25-16 en heeft nog maar één punt achterstand op Korbatjo en DVS'69. Op de laatste speeldag speelt ONDO uit tegen Albatros. Korbatjo ontvangt IJsselvogels en DVS'69 speelt thuis tegen Fortis.

Eerste klasse F

Valto heeft nog steeds kans om als tweede te eindigen. Met nog één speelronde te gaan, zijn naast de Lierse ploeg ook Victum, Rapid en Telstar kanshebber voor deze positie. Alle vier ploegen hebben evenveel punten. Valto won het uitduel tegen Telstar. Valto opende goed en nam een marge van vier treffers, Telstar kwam terug en na de eerste helft was de marge één in het voordeel van Valto (9-10). Na de pauze liep Valto weer weg en kon Telstar dichterbij komen, maar de winst ging toch mee naar De Lier (22-20).

Tweede klasse F

ODO verloor de laatste thuiswedstrijd van degradant Reeuwijk. Op sportpark De Commandeur won Reeuwijk voor de tweede keer dit veldseizoen. ODO werd met 15-10 verslagen.

Tweede klasse G

CKC Maassluis sluit de competitie af als nummer twee achter het ongenaakbare ONDO uit Middelburg. CKC Maassluis won op het Wipperspark met 29-16 van fusieclub Twist uit Vlaardingen. Nummer drie Kinderdijk verloor van ACKC.

Derde klasse G

Dijkvogels heeft plaatsing voor een promotiewedstrijd nog steeds in eigen hand. De Maasdijkse ploeg won zelf met 18-8 van DKV en heeft met nog een speelronde één punt voorsprong op Fortissimo. Op de laatste speeldag gaat Dijkvogels op bezoek tegen kampioen Fiducia en moet winnen om de tweede plaats vast te houden. Dijkvogels zal een zware dobber hebben want Fiducia verloor tot nu toe eenmaal en in Maasdijk won het met 21-12 van de thuisploeg. Fortissimo speelt tegen De Vinken, dat vijfde staat.