Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Vervangen kunstgrasvelden 350.000 euro duurder

Het vervangen van de vier kunstgrasmatten op de sportparken van sv Honselersdijk en Westlandia valt 350.000 euro duurder uit dan verwacht. Dat meldt het college van B en W in Westland aan de gemeenteraad.

De hogere kosten hebben te maken met 'aangescherpte eisen vanuit het Rijk met betrekking tot duurzaamheid en milieu'. Voor de vervanging was 1,5 miljoen euro beschikbaar. Het resultaat van de aanbesteding komt uit op een bedrag van 1,85 miljoen euro.

Het niet verhogen van het beschikbare budget zou ertoe kunnen leiden, dat de opdracht niet kan worden gegund. In dat geval zou het aantal te vervangen velden, teruggebracht moeten worden van vier naar drie velden. Het gevolg daarvan is, dat de velden niet meer vóór het nieuwe seizoen klaar zijn. "Daardoor moeten de matten een jaar langer bespeeld worden. De matten zijn echter aan het einde van hun technische levensduur. Wij hebben daarom besloten om toch tot vervanging op dit moment over te gaan." Het college gaat zo snel mogelijk op zoek naar dekking voor de 350.000 euro extra.

Bij sv Honselersdijk moeten drie velden worden vervangen. Bij Westlandia gaat het om het hoofdveld.