Danny Ploegaert

Lyra moet tien goals van Feyenoord incasseren

Circa tweeduizend toeschouwers hebben woensdagavond in De Lier de voetbalwedstrijd Lyra tegen Feyenoord bezocht. De Lierenaren moesten met 0-10 buigen voor de eredivisieclub uit Rotterdam.

Op sportpark De Zweth werd na 12 minuten de score voor Feyenoord geopend door Gustafson. Twee minuten later liet Toornstra de 0-2 aantekenen en in de 23e minuut werd het 0-3 door Dirk Kuyt. Daarna volgden kort achter elkaar twee doelpunten van Achahbar (0-4 en 0-5).

Na de rust verscheen Feyenoord met zeven nieuwe spelers op het veld; alle doelpuntenmakers van de eerste helft bleven aan de kant. In de 60e minuut schoot Basaçikoglu de 0-6 binnen. Daarna volgden nog treffers van Van der Heijden, Kramer en opnieuw Basaçikoglu. Enkele minuten voor tijd werd door Robertha de eindstand bepaald op 0-10.

Een grote wens van Lyra bleef daarmee onvervuld: het maken van een goal tegen Feyenoord, want dat was in de eerdere ontmoetingen evenmin gelukt.