Archief
Facebook Ekris

Facebook Ekris

Slecht weekend Ricardo van der Ende in Pau

Ricardo Van der Ende heeft de goede seizoenstart in de GT4 European Series in het Pinksterweekend niet voortgezet bij de races op het stratencircuit in het Franse Pau.

Veel succes kende het team van Van der Ende, gestart als leider in het Pro-klassement, dit keer niet. Al tijdens de vrije training kwam de M4 Ekris BMW met achter het stuur teamgenoot Bernard van Oranje in aanraking met een andere wagen en raakte de muur. Hierdoor was de wagen zodanig beschadigd dat hij het gehele weekend niet meer in actie kon komen. De lokale rijder Andre Grammatico, die dit weekend zonder co-rijder zou rijden, bleek voor Van der Ende een uitweg om toch deel te kunnen nemen. Hij nam plaats in een voor hem bekende wagen, de BMW M3.

Tijdens race 1, die zaterdag in het avonddonker werd verreden, eindigde het duo Van der Ende/Grammatico op de zesde plaats overall en op de vierde plaats in het pro kampioenschap. In de tweede race, die zondag werd afgewerkt, viel de BMW M3 uit na een botsing als gevolg van een inhaalactie van één van de Porsche-rijders.

Categorieen:
Sport