Archief
Website FCG 5

Website FCG 5

Zaterdagvoetbal: titel EM, FC 's-Gravenzande en Westlandia missen titel

De laatste speeldag leverde voor de regio één kampioen op, namelijk Excelsior Maassluis. Westlandia kon de favorietenrol niet verzilveren. FC 's-Gravenzande kon koploper Argon niet verslaan. Honselersdijk behaalde de nacompetitie, Naaldwijk speelde zich op eigen kracht veilig en Quintus zag de nacompetitie aan zich voorbij gaan.

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft de titel veroverd en pakte tevens de derde periodetitel. Spakenburg moest na ruim tien minuten spelen met een man minder spelen vanwege een rode kaart. Kevin Vink miste de toegekende penalty. De ban werd na twee minuten in de tweede helft gebroken. Ahmed Mendes Moreira rondde een goede aanval knap af. Dit bleek de winnende treffer. HHC Hardenberg won van Katwijk waardoor de tricolores de titel voor zich opeisten. Volgende week begint Excelsior Maassluis tegen FC Lienden, kampioen zondag Topklasse, een tweeluik om te bepalen welke ploeg de beste amateurkampioen van Nederland wordt.

De reserves van Excelsior Maassluis konden in de hoofdklasse op de laatste speeldag kampioen worden, maar verloren van Quick Boys en spelen aanstaande dinsdagavond een beslissingswedstrijd tegen de reserves van FC Rijnvogels op het terrein van DHC in Delft.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft op laatste speeldag het kampioenschap aan Argon moeten laten. Op een volgepakthet Julianasportpark wonnen de bezoekers uit Mijdrecht met 2-1. Volgende week begint FC 's-Gravenzande de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen PKC'83 uit Groningen. Daarna volgen nog wedstrijden tegen SVL en Breukelen.

Het tweede team van FC 's-Gravenzande veroverde de titel in de reserve eerste klasse. Het won thuis met 3-2 van het tweede van SVC'08 met 3-2 en promoveert door dit resultaat naar de reserve hoofdklasse.

Tweede klasse C

Westlandia heeft geen kampioenschap kunnen vieren. Op bezoek bij RCL verloor de koploper van RCL, dat de nacompetitie veilig stelde. RCL won met 2-1 en legde beslag op de derde periodetitel. SVC'08 won moeizaam van SEV met 4-3 en kon de kampioensvlag hijsen. Westlandia speelt in de nacompetitie tegen DCV.

De reserves van Westlandia konden voor de tweede keer in acht dagen het kampioenschap vieren. Op het Julianasportpark won de Naaldwijkse ploeg met 2-1 van het vierde team van FC 's-Gravenzande.

KMD heeft met schade de elfde plaats veilig weten te stellen. In de slotfase van de tweede helft werden twee Wateringers met rood van het veld gestuurd. De tussenstand was op dat moment tegen GHC 1-1. Dit werd ook de eindstand. In de nacompetitie is KMD In de eerste ronde vrijgeloot.

Lyra sloot de laatste uitwedstrijd af met een 6-2 nederlaag tegen UVS. De stand halverwege de wedstrijd was 3-0 in het voordeel van UVS.

HVC'10 sloot af met een 3-1 nederlaag tegen DSO. Sportclub Monster versloeg met 3-1 van Be Fair. VDL kon de laatste thuiswedstrijd niet winnend afsluiten. TAVV vertrok met een 2-1 overwinning en speelt nacompetitie.

Derde klasse B

Honselersdijk heeft op eigen kracht de nacompetitie bereikt. De Honselse ploeg won bij Semper Altius. Honselersdijk leidde bij rust al met 4-1 en won met 7-1. Die Haghe speelde gelijk tegen Houtwijk en veroverde de derde periodetitel. In de nacompetitie speelt Honselersdijk tegen Koudekerk.

Naaldwijk heeft zich op eigen kracht veilig gespeeld. Op sportpark De Hoge Bomen won Naaldwijk na een 0-0 ruststand met 2-1 van Berkel.

MVV'27, Verburch en Maasdijk hebben de competitie winnend afgesloten. MVV'27 won bij degradant DUNO met 5-0. Maasdijk versloeg GDA met 5-1. Verbuch won bij degradant TAC'90 met 3-2.

Vierde klasse B

VELO en Duindorp gaan op neutraal terrein gaan uitmaken wie kampioen gaat worden. Op de laatste speeldag moest de Wateringse ploeg toekijken hoe Duindorp het zou doen tegen RAS. Duindorp won met 3-1 en kwam op gelijke hoogte met VELO. Op dit moment is nog niet bekend waar de beslissingswedstrijd gespeeld gaat worden.

Vierde klasse E

Quintus haalde het toetje van de competitie niet. Na een goede reeks na de winterstop leek een plaats in de nacompetitie een kwestie van tijd. Helaas voor de Heulse ploeg strandde het op de laatste speeldag. FC Maense won met 5-4 en DVO'32 won eveneens en eindigde op doelsaldo op plaats vier. Deze plaats was voldoende voor het bereiken van de nacompetitie.

Schipluiden won voor de twintigste keer. Streekgenoot MSV'71 werd met een 6-0 nederlaag naar Maassluis teruggestuurd.