Archief

Etappewinst en leiderstrui Hofstede in Frankrijk

Wielrenner Lennard Hofstede uit Poeldijk heeft vrijdag bij de meerdaagse wedstrijd Rhône-Alpes Isère Tour de macht gegrepen. Tijdens de tweede etappe kwam hij als eerste over de finish en daarmee veroverde hij ook de leiderstrui.

In een koude en regenachtige Koninginnenrit ontstond een waar slagveld in het peloton, maar het Rabobank Development Team van Hofstede reed goed mee. Na twee bergen was een kopgroep van 25 renners ontstaan, met daarin ook de Westlander en drie van zijn ploeggenoten. Onderweg naar de laatste col, op zo'n 35 kilometer van de streep, demarreerde Hofstede.

De Poeldijker kreeg alleen de Zwitserse renner Patrick Schelling mee, maar onderweg naar de finishlijn kon ook Adrien Costa, winnaar van de Tour de Bretagne, aansluiten. De Amerikaan nam brutaal de leiding in de kopgroep en daar profiteerde Hofstede van, toen hij 200 meter van de finish onbedreigd naar de winst sprintte. Zijn medevluchters eindigden op 2 seconden afstand. Hofstede heeft daardoor nu drie seconden voorsprong op Costa in het klassement.

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport