Archief
Sabine Dolk

Sabine Dolk

Westlandia zaterdag 2 nog geen kampioen

Een groot feest was het bij Westlandia: het tweede zaterdagteam van de Naaldwijkse voetbalclub werd kampioen, de spelers gehuldigd en de overwinning gevierd. Totdat de spelers zondag het bericht kregen, dat Deltasport 2 uit de competitie is gehaald en de ploeg nog geen kampioen is. De Naaldwijkers moeten nu in de laatste wedstrijd minimaal een punt halen om écht kampioen te worden.

Het elftal van Deltasport 2 werd uit de competitie gehaald, omdat dit team twee keer niet was komen opdagen. Hierdoor werden de zes punten die Westlandia in de competitie tegen Deltasport had behaald, als logisch gevolg daarvan geschrapt. Concurrent Zwaluwen uit Vlaardingen kan als gevolg van het schrappen van de onderlinge uitslagen tegen Deltasport, nu ook nog kampioen worden. Die situatie doet zich voor, als Westlandia 2 verliest en het team van Zwaluwen zijn wedstrijd tegen Duno 2 wint.

"De laatste wedstrijd tegen FC 's-Gravenzande wordt toch wel raar. De euforie van afgelopen zaterdag zal je niet meer ervaren. Nu moeten we ons nog een keer opladen om het kampioenschap binnen te halen. Aan de andere kant is een extra feestje altijd mooi meegenomen, mochten we zaterdag weer kampioen worden", vertelt speler Remy de Bliek van 'het kampioenselftal'.