Archief
Harry Noordhof 3

Harry Noordhof 3

Zaterdagvoetbal: Westlandia heeft lot in eigen hand voor kampioenschap

Op de laatste speeldag kunnen Excelsior Maassluis, FC 's-Gravenzande en Westlandia het kampioenschap behalen. Een ongekende weelde in de regio. Lyra kan de derde periodetitel in de wacht slepen. KMD kan nog degraderen, maar p/d-wedstrijden liggen meer in het verschiet.Topklasse


Op de laatste speeldag valt de beslissing om het kampioenschap. Excelsior Maassluis zal moeten winnen van Spakenburg en de topper tussen Katwijk (koploper) en HHC Hardenberg (nummer drie) zal in een gelijkspel of winst voor HHC moeten eindigen dan kan Excelsior Maassluis zich als outsider tot kampioen laten kronen. In ieder geval winnen de tricolores bij winst de derde periodetitel. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigde de topper tegen Kozakken Boys in een 1-1 gelijkspel (zie foto bij dit bericht). In blessuretijd kwam de thuisploeg terecht langszij bij de kampioen van vorig seizoen.Eerste klasse B


FC 's-Gravenzande heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De fusieploeg won bij Zwaluwen'30 met 3-1 en dat was voldoende voor de winst van de derde periodetitel. De slotdag gaat de beslissing brengen of FC 's-Gravenzande het kampioenschap in de wacht gaat slepen. De ploeg moet dan op het Julianasportpark winnen van koploper Argon, dat één punt meer heeft. Bij een gelijkspel kan Nootdorp nog gelijk komen met Argon en volgt een beslissingswedstrijd.Tweede klasse C


Voor drie ploegen staat nog wat op het spel. Westlandia kan op de laatste speeldag kampioen worden. Lyra kan de derde periodetitel winnen en KMD kan of degraderen of p/d-wedstrijden gaan spelen.

Koploper Westlandia en SVC'08 wonnen beiden hun voorlaatste thuiswedstrijd met ruim verschil en zo blijft de Naaldwijkse ploeg één punt voorsprong houden op SVC'08. De koploper won met 6-0 van streekgenoot VDL. SVC'08 gaf RCL een dreun door met 4-0 te winnen. Volgende week volgt voor zowel Westlandia als SVC'08 geen makkelijke tegenstander. RCL strijdt tegen de Naaldwijkers voor een plaats in de nacompetitie (ranglijst of derde periode). SVC'08 treft in SEV een tegenstander die tegen degradatie vecht.

Lyra won ruim van SEV met 3-1 en zag tot genoegen RCL dure punten verspelen. In strijd om de derde periodetitel heeft Lyra nog drie punten achterstand op RCL. Het doelsaldo van RCL is twee beter dan Lyra. Indien Lyra met twee verschil wint van UVS en RCL verliest van Westlandia dan is de Lierse ploeg de verrassende winnaar van de derde periodetitel.

KMD kan zich hooguit nog plaatsen voor p/d-wedstrijden, maar kan ook nog degraderen. Op sportpark Suydervelt verloor de Wateringse ploeg in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4 van DSO en zag nummer voorlaatst Be Fair winnen van degradant GHC. KMD staat op plaats elf en heeft één punt meer dan Be Fair en twee punten meer dan SEV. Bij winst op GHC speelt KMD p/d-wedstrijden.

Sportclub Monster speelde zich veilig na een matige wedstrijd tegen streekgenoot HVC'10. Op sportpark De Rondgang wonnen de bezoekers met 2-1.