Archief
Website FCG 4

Website FCG 4

Zaterdagvoetbal: spannend slot voor Honselersdijk, MVV'27 en Naaldwijk

Op de laatste speeldag gaan Honselersdijk en MVV'27 voor een plaats in de nacompetitie. Naaldwijk gaat proberen zich veilig te spelen. Quintus heeft aan één punt genoeg om via de reguliere ranglijst de nacompetitie te halen.

Derde klasse B

Een geweldige ontknoping zal het op de laatste speeldag worden. Welke laatste ploeg gaat zich plaatsen voor de nacompetitie. Berkel, Honselersdijk en MVV'27 komen hiervoor in aanmerking. Berkel en Honselersdijk hebben toegang tot het toetje als de derde plaats wordt behaald. Voor MVV'27 moet alles meezitten en alleen bij winst van de derde periode plaatst de ploeg zich voor de nacompetitie. In dat geval hebben Berkel en Honselersdijk niets. Mocht Die Haghe een punt halen dan wint het de derde periodetitel en krijgt de nummer drie van de competitie de vervangende periodetitel van de kampioen.

Aan de onderkant van de ranglijst kan Naaldwijk in ieder geval niet op de laatste speeldag rechtstreeks degraderen. Het kan hooguit een beslissingswedstrijd- of reeks moeten spelen. Indien Naaldwijk wint van Berkel dan is het rechtstreeks behouden voor deze klasse. Bij een andere uitslag is de ploeg afhankelijk van TAC'90, DSVP en Semper Altius. Naaldwijk heeft evenveel punten als Semper Altius. DSVP volgt op één punt en TAC'90 heeft twee punten achterstand.

Honselersdijk won de derby van Maasdijk. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 2-0. Honselersdijk heeft één punt voorsprong op Berkel. Volgende week is Semper Altius de tegenstander. Berkel gaat op bezoek bij Naaldwijk dat een 2-1 nederlaag incasseerde bij MVV'27. In de strijd om de derde periode heeft Die Haghe (+11) drie punten voorsprong op Berkel (+9), MVV'27 (+7) en Honselersdijk (+5).

Verburch ontving Te Werve en nam brutaal een 1-0 voorsprong. Te Werve repareerde de achterstand en won met 4-1. Te Werve werd als promovendus direct kampioen en zal gaan verbazen in de tweede klasse.

Vierde klasse B

VELO en Duindorp stevenen af op een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap. Zowel VELO als Duindorp wonnen hun wedstrijd. VELO won aan de Noordweg met 3-1 van RAS en is klaar in de competitie. Duindorp won van PGS/Vogel en moet volgende week van RAS winnen om de beslissingswedstrijd te kunnen spelen. Indien Duindorp niet wint is VELO kampioen.

Vierde klasse E

Quintus staat op de drempel van de nacompetitie. De Heulse ploeg heeft aan één punt op de laatste speeldag voldoende om de nacompetitie te halen. Bij een nederlaag en winst van CION en DVO'32 heeft de Heulse ploeg niets, want dan mist het de nacompetitie op basis van doelsaldo. Quintus won met 4-0 van GGK en staat op plaats vier met drie punten voorsprong op de twee Vlaardingse concurrenten. Mocht de Heulse ploeg winnen van FC Maense en verliest Ariston'80 dan wint Quintus de tweede periode.

MSV'71 verloor de laatste thuiswedstrijd met 2-1 van PPSC. MSV'71 sluit de competitie af tegen kampioen Schipluiden.