Archief

Zaalhandbal: geen podiumplaatsen junioren Quintus op NK

De heren A-junioren van Quintus zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap zaalhandbal in sporthallen Zuid in Amsterdam als vierde geëindigd. De Heulse ploeg verloor de kleine finale van Aalsmeer met 17-10.

Quintus bereikte de halve finale door twee overwinningen in de groepsfase en één nederlaag. Het min-toernooi werd geopend met een 15-10 overwinning op Volendam. Daarna volgde een nipte overwinning op BEVO: 11-10. In de laatste groepswedstrijd kregen enkele spelers rust en dat leverde een 15-5 nederlaag op tegen Tachos.

In de halve finale verloor Quintus na een ware thriller met 18-17 van Sittardia. In de strijd om plaats drie en vier bleek Aalsmeer te sterk. Sittardia werd Nederlands kampioen.

De dames A-junioren zijn als vijfde geëindigd. De Heulse ploeg verloor eenmaal en dat was de derde en beslissende wedstrijd in de poulefase. Door het 19-11 verlies tegen VOC bereikte Quintus niet de halve finale, maar moest het strijden voor de plaatsen vijf tot en met acht.

Quintus opende toernooi met een 13-11 overwinning op het fysieke DSVD. In de tweede wedstrijd kwam Quintus niet verder dan een 10-10 gelijkspel tegen Handbal Venlo. In de troostronde won Quintus met 16-8 van Kwiek. De strijd om plaats vijf werd met 15-12 gewonnen van Handbal Venlo. SEW kon weer een Nederlandse titel bijschrijven.

Categorieen:
Sport