Archief
Archieffoto Dijkvogels

Archieffoto Dijkvogels

Veldkorfbal: Dijkvogels op koers voor promotiewedstrijd

De veldkorfbalcompetitie heeft nog twee speelronden te gaan en alleen Dijkvogels heeft nog kans om iets te bereiken. De Maasdijkse ploeg staat nu op plaats twee en komt daardoor in aanmerking voor een promotiewedstrijd. Valto liet een kans liggen op een mogelijk kampioenschap. De Lierse ploeg verloor de topper van Pernix en is klaar voor dit seizoen. ONDO is nog niet gedegradeerd en handhaving hangt aan een zijden draadje. ODO en CKC Maassluis spelen het seizoen uit zonder dat er wat te halen valt.Eerste klasse E


ONDO blijft strijden tot het definitief is dat de ploeg gaat degraderen. Runner-up WION kan daar over meepraten. Na een boeiende en spannende wedstrijd wist de Rotterdamse ploeg ternauwernood de overwinning over de streep te trekken. ONDO verloor met 19-18. Met nog twee speelronden te gaan heeft ONDO drie punten achterstand op Korbatjo en DVS'69. Volgende week kan ONDO officieel degraderen bij een verlies of gelijkspel tegen DVS'69. Bij winst kan ONDO op de laatste speeldag nog een gooi doen naar klassenbehoud.

Eerste klasse F

Voor Valto zit het seizoen twee wedstrijden voor het einde er op. De Lierse ploeg kon mede-koploper worden bij winst op Pernix. Valto kon de fysieke wedstrijd net niet in winst omzetten. Pernix had de wedstrijd in handen en leidde steeds met enkele treffers verschil. In de slotfase kwam Valto nog landszij en had de Lierse ploeg nog hoop bij 16-16, maar Pernix wist de wedstrijd met 19-18 naar zich toe te trekken en blijft koploper. Valto heeft met nog twee wedstrijden te gaan vier punten achterstand op de koploper.Tweede klasse F


ODO heeft de uitwedstrijd tegen nummer twee KOAG ruimschoots verloren. In Krimpen aan den IJssel won de thuisploeg met 23-15 van de Maaslandse formatie. Het hoogst haalbare voor ODO is plaats drie.

Tweede klasse G

CKC Maassluis heeft de tweede plaats nog steeds in handen. De uitwedstrijd tegen nummer drie Kinderdijk werd verloren met 25-20, maar de voorsprong van CKC Maassluis op de achtervolger bedraagt nog één punt. De tweede plaats is het hoogst haalbare.

Derde klasse G

Dijkvogels heeft de regie zelf in handen wat betreft het halen van een promotiewedstrijd naar de tweede klasse. Dijkvogels versloeg nummer twee Fortissimo in IJsselstein met 18-14. Met nog twee speelronden te gaan heeft Dijkvogels één punt voorsprong op nummer drie Fortissimo. Tijdens de volgende speelronde kan de promotiewedstrijd definitief worden veilig gesteld bij eigen winst en verlies van Fortissimo.