Archief
KNLTB

KNLTB

Belangrijke rol Burgersdijk Tennis bij jeugdopleiding

De Westlandse tennisschool Burgersdijk Tennis krijgt een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers van 12 tot en met 18 jaar. Tennisbond KNLTB heeft Burgersdijk en vijf andere tennisscholen in het land daarvoor deze week gecertificeerd.

De bond wil tot de tien beste tennislanden ter wereld horen en moet daarvoor het jeugdopleidingsplan moderniseren. Daarvoor is nu een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen opgezet, dat in het najaar operationeel moet zijn.

Burgersdijk is verantwoordelijk voor de tennisopleiding op diverse parken in onze regio. De tennisschool is actief bij onder meer LTC Naaldwijk, MTC Bequick (Maassluis), VT De Hoek en TC Honselersdijk.

"Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio's worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk", zegt Jan Siemerink, sportief directeur bij de KNLTB. "We willen samenwerken met de beste mensen om van Nederland een beter tennisland te maken. Met het certificeren van deze zes academies is de eerste stap gezet. Na een grondige selectieprocedure, in samenwerking met adviesbureau NMC Bright, kwamen deze zes zowel kwantitatief als kwalitatief als beste naar voren."