Archief

Kapotte motor verpest race Jorel Boerboom

Voor motorcoureur Jorel Boerboom uit 's-Gravenzande was de Moto3-race op het circuit van Oulton Park maandag al voorbij nog voordat die überhaupt begonnen was. De motor van de Westlander ging vlak voor de start stuk.

Op Oulton Park stond de tweede ronde van de British Superbike op het programma. In de kwalificaties op zondag zette Boerboom eerst een zevende en daarna een vierde tijd neer. Hij mocht daarmee starten vanaf de vierde plek. Bij de warming-upronde maandag ging het echter mis. De motor hield er na een paar honderd meter mee op.

"Ik heb de motor teruggeduwd naar de pits. Het team heeft alles nagekeken, toen motor uit elkaar en voordat we het probleem gevonden hadden was de race al enkele ronden onderweg. Dan weet je dat het over is", zegt Boerboom teleurgesteld. "Ik baal als een stekker dat dit is gebeurd. Het hele weekeinde ging goed: goede tactiek, juiste bandenkeuze en steeds betere tijden."

De 's-Gravenzander staat nu met 13 punten op de veertiende plaats in de Moto3. Er zijn dit seizoen nog negentien races te gaan.