Archief
Facebook MVC 3

Facebook MVC 3

Volleybal: Regionale damesploegen degraderen

De regionale damesploegen sloten de volleybalcompetitie allemaal in mineur af. Zowel VELO, PQV Pijl Solutions als Monza eindigden bij de onderste twee ploegen in hun klasse. Bij de heren werd PQV Pijl Solutions vorige week al kampioen en was VELO al zeker van de nacompetitie voor een promotieplaats.

Dames

De dames van VELO zijn, ondanks een inhaalrace in de slotfase van de competitie, toch gedegradeerd vanuit de promotieklasse A. De Wateringse ploeg, dat gedurende het gehele seizoen veel speelsters vanwege een zwangerschap moest missen, verloor de laatste competitiewedstrijd met 2-3 van de reserves van Leython. VELO speelde jarenlang in de promotieklasse, maar moet volgend jaar dus op een lager niveau uitkomen. De damesformatie van MVC wist in de laatste competitieronde rechtstreekse degradatie wel te voorkomen. De ploeg uit Maassluis won met 3-1 van Erasmus en eindigt door dit resultaat op de tiende plaats. De dames van PQV Pijl Solutions hebben niet kunnen voorkomen dat de fusieclub de competitie is geëindigd op de voorlaatste plaats in de tweede klasse J. PQV verloor met 1-3 van GGV en moet volgend seizoen, conform het reglement van de Nevobo, in de derde klasse uitkomen. Ook Monza eindigde na de 4-0 nederlaag tegen Leython 3 op de voorlaatste plaats in klasse 2K.

Heren

Het herenteam van VELO, dat voorafgaand aan deze laatste speelronde in de landelijke tweede divisie al zeker was van de tweede plaats, verloor zaterdagavond met 2-3 van kampioen Zaanstad 3. VELO begint in de eerste week van mei met promotiewedstrijden voor een plaats in de eerste divisie. De Wateringse club kwam nog nooit op dat niveau in actie. PQV Pijl Solutions, dat vorig weekend al zeker was van de titel in klasse 2I, won de feestelijke kampioenswedstrijd met 4-0 van DVC. In klasse 1F sloot middenmoter Monza de competitie af met een 3-1 nederlaag tegen Kalinko 3.

Categorieen:
Wateringen Maassluis Sport