Archief
Twitter 4

Twitter 4

Veldkorfbal: Valto en Dijkvogels hebben nog kans op promotie

Een spannend slot zal het gaan worden voor Valto en Dijkvogels. Valto heeft nog kans op het kampioenschap en Dijkvogels wil graag de promotiewedstrijden halen. ODO en Valto hebben officieel nog één punt nodig om veilig te zijn. CKC Maassluis kon net niet stunten in Middelburg tegen de ongeslagen koploper ONDO.

Eerste klasse E

De belangrijke wedstrijd van ONDO tegen Korbatjo leverde een punt op voor de 's-Gravenzandse ploeg. Om rechtstreekse degradatie af te wenden is dat een punt te weinig. ONDO blijft met nog drie wedstrijden te gaan op drie punten achterstand op de gedeeld nummers zes WION en Korbatjo. Op het Julianasportpark eindigde de wedstrijd tussen ONDO en Korbatjo in 14-14. Over twee weken gaat ONDO op bezoek bij WION.

Eerste klasse F

Valto behaalde een belangrijke zege op Vitesse. Op sportpark De Zweth won de thuisploeg met 19-17. Door het verlies van koploper Telstar heeft zelfs Valto nog kans op het kampioenschap, want de ploeg heeft nog twee punten achterstand op de nieuwe koploper Pernix. Voor Valto volgen nog mooie wedstrijden tegen achtereenvolgens Pernix (koploper), Telstar (nummer twee) en Rapid (nummer drie). Daarnaast spelen Rapid en Pernix ook nog tegen elkaar evenals Pernix en Telstar. Een geweldige ontknoping zal volgen in deze klasse.

De Lierse korfbalvereniging Valto kreeg zaterdag als eerste vereniging in Nederland het certificaat "Arbitrage Proof" uitgereikt. Het "Arbitrage Proof" certificaat is in het leven geroepen door het KNKV voor verenigingen die hun arbitragebeleid uitstekend op orde hebben. In dit beleid is de omgang met scheidsrechters vastgelegd, wordt besproken hoe er binnen de vereniging meer scheidsrechters opgeleid kunnen worden en is aandacht voor het sporten in een veilig sportklimaat. Valto nam zaterdag ook de zonnepanelen op het dak van het clubhuis officieel in gebruik

Tweede klasse F

ODO heeft in de kampioenswedstrijd van Achilles niet kunnen stunten. Op sportpark De Commandeur was het een spannende wedstrijd waarin de koploper met de schrik vrij kwam. Achilles won met 15-14 en kan zich gaan opmaken voor een jaar eerste klasse. ODO staat op een gedeelde derde plaats.

Tweede klasse G

CKC Maassluis heeft de competitie niet spannend weten te maken. In Middelburg ging de ploeg strijdend ten onder tegen de ongeslagen koploper ONDO. De ruststand was 7-7. Na d epauze ontspon zich een mooie wedstrijd, waarin ONDO pas in de laatste tien minuten afstand wist te nemen van CKC Maassluis. Van een tussenstand van 10-10 liep de thuisploeg uit naar een 13-10 voorsprong. ONDO gaf dit niet meer weg en won uiteindelijk met 15-12. In de volgende wedstrijd kan CKC Maassluis de tweede plaats definitief veilig stellen bij winst op nummer drie Kinderdijk.

Derde klasse G

Dijkvogels blijft kans maken op een beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse. Op eigen sportpark won Dijkvogels met 12-8 van Gemini, dat direct is uitgeschakeld voor die promotiewedstrijden. In de volgende wedstrijd zal misschien al de beslissing vallen voor de tweede plaats. Dijkvogels gaat dan op bezoek bij nummer twee Fortissimo, dat één punt voorsprong heeft op de Maasdijkse ploeg.

Categorieen:
Maasdijk Maassluis Sport