Archief

Zaterdagvoetbal: Naaldwijk wint na trainerswissel

Naaldwijk heeft drie belangrijke punten behaald in strijd om lijfsbehoud. Op sportpark De Hoge Bomen won Naaldwijk met 1-0 van Verburch. Excelsior Maassluis, FC 's-Gravenzande, Westlandia en VELO houden nog steeds kans op het kampioenschap. Schipluiden kan volgende week de kampioensvlag hijsen in de uitwedstrijd tegen JHR.

Topklasse

Vier clubs komen in aanmerking voor de titel waar Katwijk als koploper de beste kansen heeft. Excelsior Maassluis speelde aan de Lavendelstraat 1-1 gelijk tegen Rijnsburgse Boys. Katwijk verspeelde twee punten tegen ONS Sneek (2-2). HHC Hardenberg en Kozakken Boys wonnen en staan respectievelijk derde en vierde. De tricolores hebben twee punten achterstand op Katwijk. Hardenberg heeft drie punten achterstand. Kozakken Boys volgt op vier punten.

Eerste klasse B

De strijd om het kampioenschap gaat tussen vier ploegen. Nootdorp blijft koploper en wordt op één punt gevolgd door FC 's-Gravenzande en Argon. FC 's-Gravenzande won thuis met 3-0 van ARC en blijft daardoor ongeslagen in de strijd om de derde periode. Zwaluwen'30 volgt Nootdorp op vier doelpunten.

Tweede klasse C

De strijd om het kampioenschap blijft in deze klasse eveneens spannend. SVC'08 en Westlandia wonnen beiden hun wedstrijd. SVC'08 won bij sportclub Monster met 2-1. Westlandia won met 2-0 bij UVS.SVC'08 heeft nog steeds drie punten voorsprong op Westlandia.

Sportclub Monster moet alle zeilen bij zetten om niet op een p/d-plaats terecht te komen. Dat zelfde geldt voor VDL dat op eigen veld een 2-1 nederlaag incasseerde tegen Lyra. KMD won met 2-0 van HVC'10 en staat nu op plaats elf met drie punten achterstand op sportclub Monster en vier punten achterstand op VDL. Lyra staat zesde en lijkt zich langzaam veilig te spelen. HVC'10 vergooide door de nederlaag tegen KMD waarschijnlijk de kans op het winnen van derde periodetitel. HVC'10 staat zeven.

Derde klasse B

Na het vertrek van trainer Wasmus boekte Naaldwijk een belangrijke zege op streekgenoot Verburch. Aike van den Bos scoorde in de eerste helft de enige treffer van het duel. Naaldwijk staat nu op plaats elf. Verburch staat op plaats zeven en lijkt de strijd om de derde periode te hebben verloren. Koploper Die Haghe heeft vier punten meer dan Verburch. Naaldwijk zal met GDA, Semper Altius en TAC'90 gaan uitmaken welke twee ploegen p/d-wedstrijden gaan spelen en welke twee ploegen zich veilig gaan spelen.

Mocht Die Haghe de derde periodetitel winnen dan is plaats drie genoeg voor een plek in de nacompetitie. De strijd om deze plaats is spannend met Maasdijk, Honselersdijk en Berkel en in het kielzog Verburch die daar aanspraak op maken. Maasdijk verloor een spectaculair van Berkel met 4-3. Honselersdijk verloor bij Houtwijk met 1-0. Honselersdijk staat derde en heeft één punt voorsprong op Berkel en twee punten voorsprong op Maasdijk (plaats zes). Verburch volt het andere Oranje op zes punten.

MVV'27 pakte drie belangrijke punten in de uitwedstrijd tegen TAC'90. De Maaslandse ploeg won met 3-0. MVV'27 heeft nu vijf punten voorsprong op Naaldwijk.

Vierde klasse B

VELO heeft de zeventiende overwinning van het seizoen geboekt. De Wateringers wonnen hun uitduel tegen BMT met 9-0. De voorsprong op nummer twee Duindorp bedraagt zes punten. VELO heeft twee wedstrijden meer gespeeld.

Vierde klasse E

Schipluiden moet nog een week wachten om de kampioensvlag te hijsen. Op sportpark Keenenburg won de thuisploeg met 4-0 van CION, maar Ariston'80 won ook waar puntverlies van de Delftse nodig was om kampioen te worden. Volgende week kan Schipluiden bij winst op hekkensluiter JHR op eigen kracht kampioen worden.

Quintus lijkt zich te gaan opmaken voor de nacompetitie. De Heulse ploeg bleef wederom ongeslagen door een 1-0 overwinning op DVC. Nummer vier Quintus kan zich plaatsen voor de nacompetitie door middel van winst van de tweede periodetitel of via de ranglijst, waar de nummers twee tot en met vier de nacompetitie ingaan.

MSV'71 verloor een doelpuntrijke wedstrijd tegen VOB. In Rotterdam werd het 5-3 voor de thuisploeg. MSV'71 staat nu op plaats negen.