Archief
PQV 1

PQV 1

Volleybal: Herenteam PQV zeker van titel

De kampioensvlag bij de volleybalheren van PQV Pijl Solutions is in top. De heren van VELO zijn nagenoeg zeker van promotieduels, maar de meeste damesploegen in onze regio strijden nog altijd voor lijfsbehoud.



Heren

Het herenteam van PQV Pijlslag Solutions heeft vrijdagavond beslag gelegd op de titel in de tweede klasse I. De fusieclub won moeiteloos het uitduel tegen Leython 5 met 4-0. PQV viert de promotie naar de eerste klasse komende vrijdagavond tijdens de laatste thuiswedstrijd. De heren van VELO blijven het prima doen in de landelijke tweede divisie. De Wateringers wonnen in en tegen Woerden met 4-0. VELO is nagenoeg zeker van de tweede plaats, dat recht geeft op het spelen om promotie. VELO eindigt komende zaterdag de competitie tegen kampioen Zaanstad 3. In de tweede klasse B verloor MVC het duel om de bovenste plaats met 3-1 van WIK. Het kampioenschap is hierdoor voor de ploeg uit Maassluis niet meer haalbaar. In klasse 1F verloor middenmoter Monza met 2-3 van VV Haaglanden 3.

Dames

De dames van VELO hebben nog slechts een kleine kans om degradatie vanuit de promotieklasse C te voorkomen. De Wateringse ploeg, dat dit seizoen 4 speelsters vanwege een zwangerschap deels moest missen, verloor zaterdag met 3-1 van Dosko. In de laatste competitieronde moet VELO haar partij met 4-0 winnen, maar dan nog heeft de Westlandse ploeg het niet in eigen hand. In de promotieklasse A leeft MVC nog. De ploeg uit Maassluis verloor met nipt verschil (2-3) van Volley Meerkerk '95 en staat nu voorlaatste. MVC moet de laatste wedstrijd met grote cijfers winnen van hekkensluiter Erasmus, dan is handhaving nog mogelijk.

In de tweede klasse J blijft PQV Pijl Solutions voorlaatste. De Westlandse dames verloren kansloos met 4-0 van het derde team van SKC. In klasse 2K verloor Monza kansloos van Punch 3 met 0-4 en blijft tiende.