Archief
Valto 1

Valto 1

Valto heeft landelijke primeur "Arbitrage Proof-certificaat"

De Lierse korfbalvereniging Valto krijgt komende zaterdag als eerste vereniging in Nederland het certificaat "Arbitrage Proof" uitgereikt.

Het "Arbitrage Proof" certificaat is in het leven geroepen door het KNKV voor verenigingen die hun arbitragebeleid uitstekend op orde hebben. In dit beleid is de omgang met scheidsrechters vastgelegd, wordt besproken hoe er binnen de vereniging meer scheidsrechters opgeleid kunnen worden en is aandacht voor het sporten in een veilig sportklimaat.

Eén van de uitkomsten van het nieuwe arbitragebeleid zijn de gastheren- en dame van Valto. Deze gastheren en dames begeleiden de scheidsrechters vanaf het moment dat zij het veld of de sporthal betreden en vormen hun aanspreekpunt zolang ze te gast zijn bij Valto. De Lierse club is hierdoor flink gestegen in de lijst van beoordelingen die scheidsrechters jaarlijks invullen over hun ervaringen bij de verschillende clubs.

Valto neemt zaterdag ook de zonnepanelen op het dak van het clubhuis officieel in gebruik. Om 15.30 uur, net voor de wedstrijd van Valto 1, zullen wethouder Mohamed el Mokaddem en voorzitter Jan Jaap Elenbaas een korte toespraak houden.

Categorieen:
Sport