Quintus

Quintus

Zaalhandbal: C-junioren Quintus tweede op NK

De meisjes C-junioren van Quintus hebben de tweede plaats behaald bij het Nederlands Kampioenschap in de sporthallen Zuid in Amsterdam. De Heulse ploeg boog in de finale voor VZV uit 't Veld.

Het was een spannende finale die pas in de laatste seconden werd beslist door VZV. De finale eindigde in een 16-15 overwinning voor de ploeg uit Noord-Holland.

Quintus opende het toernooi tegen ZAP uit Breezand en won na een doelpuntrijke wedstrijd met 22-20. De volgende opponent was E&O uit Emmen en deze werd eveneens verslagen. Het werd 16-10 voor de Heulse ploeg waarna een plaats in de halve finale zeker was. In de laatste poulewedstrijd was Vlug en Lenig uit Geleen de tegenstander en Quintus won wederom nu met 14-13. In de halve finale won Quintus met 20-10 van Kwiek uit Raalte.

De C-junioren van Hellas veroverden de Nederlandse titel bij de jongens.