Archief
Stefan van Eijk 2

Stefan van Eijk 2

Tafeltennisheren Salamanders promoveren naar eredivisie

Het heren-tafeltennisteam van Salamanders is zaterdag gepromoveerd naar de eredivisie.

De Wateringse ploeg bereikte aan het begin van de avond een 5-1 voorsprong in het duel tegen Hercules. Dit was voldoende om de titel in de eerste divisie veilig te stellen. De ploeg, bestaande uit Siem van der Valk, Jamshid Sedigh en Casper ter Luun, werd direct na het vijfde punt gehuldigd. Later werden de resterende partijen nog wel uitgespeeld. Salamanders liep uit naar een nog grotere zege van 8-2, maar dit was louter en alleen voor de statistieken. Salamanders keert na 14 jaar terug op het hoogste niveau.

De selectie van Salamanders wordt met ingang van het komende seizoen uitgebreid met Bas Hergelink en de pas 15-jarige Colin Jager. Hergelink is het trainingsmaatje van Sedigh en doet mee aan de Para-Olympische Spelen in Rio.

In de tweede divisie was Smash met 6-4 te sterk voor US. De Monsterse heren staan nu op de veilige vierde plaats. De reserves van Salamanders wonnen in de derde divisie met 6-4 van Maastricht en blijven op de tweede plaats staan. De Wateringers kunnen in deze klasse echter geen kampioen meer worden.

Categorieen:
Wateringen Monster Sport