Archief
PQV

PQV

Volleybal: Heren PQV verliezen kampioensduel

Bijna alle regionale volleybalploegen strijden in de slotfase van de competitie nog ergens voor. Enkele ploegen hebben de titel of nacompetitieplaats bijna binnen, andere teams moeten degradatie nog zien te ontlopen.

Heren

De heren van PQV/Pijl Solutions hebben hun kampioenswedstrijd zaterdagmiddag kansloos verloren. De Westlanders, die bij een zege de titel in de tweede klasse zouden binnenslepen, verloren kansloos met 4-0 van de reserves van SKC. De kans op het kampioenschap blijft echter groot, komende vrijdagavond speelt PQV tegen Leython 5. Ook MVC kan komend weekend de titel binnenslepen. De ploeg uit Maassluis won eerder deze week met 4-0 van het derde team van Move4U en blijft hierdoor koploper. MVC speelt in de afsluitende competitieronde wel tegen de naaste concurrent WIK 5, dat twee punten achter staat op MVC.

In de tweede divisie C wonnen de heren van VELO de belangrijke wedstrijd tegen NVC met het grootst mogelijke verschil: 4-0. In de strijd om de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van promotieduels, zijn dit belangrijke punten. In klasse 1F verloor middenmoter Monza met 4-0 van de reserves van Punch.

Dames

In de promotieklasse C is VELO weer teruggezakt naar de laatste plaats. De Wateringse dames, die dit seizoen veel speelsters moeten missen als gevolg van een zwangerschap, verloren kansloos van koploper Gemini/Kangaroes met 4-0. VELO moet de resterende twee duels winnen om nog kans te houden op lijfsbehoud. Ook MVC is nog niet veilig in de promotieklasse A. De dames uit Maassluis gingen met 1-3 onderuit tegen Move4U en staan nu voorlaatste. In klasse 2 K verloor Monza met maar liefst 4-0 van SKC 4 en blijft op de tiende plaats staan. Monza is ook nog niet zeker van lijfsbehoud.

Categorieen:
Wateringen Maassluis Sport