Archief

Handbal: Broch naar Final4; Vollebregt naar finale EHF Cup

Voormalig Quintus speelsters Kelly Vollebregt en Yvette Broch hebben zich geplaatst voor de finales van respectievelijk de EHF Cup en de Champions League (Final4). Voor Broch is het de eerste keer dat ze de Final4 gaat spelen. Vollebregt zal haar eerste Europacup finale spelen.

Broch bereikte samen met haar club Györi KC, waar ook onder meer collega international Nycke Groot speelt, de laatste vier van het belangrijkste Europacup toernooi. Györi versloeg in de kwartfinale FTC Hungaria. Het eerste duel werd met 31-18 gewonnen. De return leverde een 40-23 overwinning op. Broch scoorde in de terugwedstrijd vijf keer. De Final4 wordt in het weekend van 7 en 8 mei gespeeld in Boedapest.

Vollebregt bereikte met haar Duitse club TuS Metzinger voor het eerst in de historie de finale van het EHF Cup. De Duitse ploeg won in de halve finale van ASC Corona 2010 Brasov. Het eerste duel werd met 26-22 gewonnen. De return werd eveneens een prooi voor de Duitse ploeg met 30-23. Vollebregt scoorde in de return twee keer. De tegenstander in de finale komt uit de tweeluik Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia en Randers HK. Bij Metzinger spelen ook international Jasmina Jankovic en Celine Michielsen.

Categorieen:
Sport