Archief
Website FCG 2

Website FCG 2

Zaterdagvoetbal: KMD pakt drie dure punten; FC 's-Gravenzande haalt de tien

De spanning begint toe te nemen in de diverse klassen. Excelsior Maassluis heeft nog kans op het kampioenschap evenals FC 's-Gravenzande en Westlandia. Schipluiden en VELO zijn nog steeds koploper en tellen af. In de onderste regionen haalden KMD, Naaldwijk, MVV'27 en Verburch drie punten. VDL is bezig aan een vrije val welke nog niet gestuit is.

Topklasse

Excelsior Maassluis blijft druk houden op de koploper. De tricolores stijgen na de 3-1 overwinning op SteDoCo naar een tweede plaats op de ranglijst en hebben twee punten achterstand op Katwijk. De club uit de Bollenstreek pakte wederom de koppositie na de nederlaag van Kozakken Boys. Excelsior Maassluis kan zich volgende week al plaatsen voor de nieuw te vormen Tweede Divisie.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande haalde flink uit in de thuiswedstrijd tegen Alexandria'66. Het werd maar liefst 10-0 voor de fusieploeg. FC 's-Gravenzande is opgeklommen naar plaats drie en gaat alleen aan de leiding in de derde periodetitel. Daarnaast heeft de ploeg drie punten achterstand op de twee koplopers Nootdorp en Argon.

Tweede klasse C

De topper tussen de nummers één en twee van de ranglijst eindigde in een gelijkspel. Op het sportpark Oosterpark in Wassenaar kon Westlandia de koppositie niet heroveren en moest het genoegen nemen met een 1-1 eindstand. SVC'08 heeft twee punten voorsprong op Westlandia.

HVC'10 heeft in twee wedstrijd vijf punten laten liggen en zal de derde periodetitel vaarwel moeten zeggen. Na de puntendeling tegen UVS volgde een 1-0 nederlaag tegen RCL. HVC'10 staat op plaats zeven.

VDL zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg is met nog vijf speelronden te gaan, gezakt naar plaats toen en heeft nog drie punten voorsprong op een p/d-plaats. VDL verloor op eigen sportpark met 2-1 van KMD. De Wateringse ploeg staat nu met Be Fair op een gedeelde twaalfde plaats. Voor KMD staat alle opties nog open, namelijk rechtstreekse degradatie of handhaving of p/d-wedstrijden.

Lyra haalde opgelucht adem na de winst van 2-1 bij hekkensluiter GHC. Het was de eerste overwinning in de laatste periode na drie wedstrijden zonder overwinning. Lyra staat op plaats negen met vijf punten voorsprong op de eerste p/d-plaats.

Sportclub Monster heeft wederom punten gepakt. De vier gespeelde wedstrijden in de laatste periode leverden acht punten op, waardoor de fusieclub geklommen is naar plaats acht. In de stand om de periodetitel heeft de ploeg vier punten achterstand op koploper RCL.

Derde klasse B

In de onderste regionen behaalden Naaldwijk, MVV'27 en Verburch drie noodzakelijke punten. Op sportpark De Hoge Bomen won Naaldwijk met maar liefst 4-0 van GDA en deed daardoor goede zake met name voor het doelsaldo dat wel eens beslissend kan zijn voor het ontlopen van een p/d-plaats. Naaldwijk staat nu elfde en heeft vijf punten voorsprong op de twee degradatieplaatsen.

Streekgenoot MVV'27 deed goede zaken tegen degradatiekandidaat DSVP. In Pijnacker won de Maaslandse formatie met 2-1 en staat nu op plaats negen met twee punten voorsprong op Naaldwijk.

Verburch lijkt zich veilig te gaan spelen in de resterende wedstrijden. De Poeldijkse ploeg won de tweede streekderby op rij. Aan de Lange Kruisweg won Verburch met 2-1 van Maasdijk. Maasdijk blijft op plaats drie staan. Zowel Maasdijk, Verburch als Honselersdijk maken mede kans op de derde periodetitel.

Honselersdijk pakte na de teleurstellende puntendeling tegen DUNO drie punten. Op sportpark De Verlichting won de Honselse ploeg met 3-1. Honselersdijk staat op plaats vier.

Vierde klasse B

VELO is aan het aftellen voor het nadere kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft de Wateringse ploeg nog steeds twee punten voorsprong op Duindorp. VELO won met 2-0 de uitwedstrijd tegen KSD-Marine. Duindorp won in een doelpuntrijk duel van Erasmus (3-2).

Vierde klasse E

Schipluiden kreeg in aanloop naar de topper tegen Ariston'80, volgende week in Delft, een mooi presentje aangereikt. Ariston'80 liet twee dure punten liggen in het thuisduel tegen CION (2-2). Koploper Schipluiden profiteerde hiervan en liep twee punten uit op de nummer twee van de ranglijst, dankzij een 5-1 overwinning op DVC.

Quintus bleef wederom ongeslagen en versloeg aan de Leeuwerik SVV met 5-0. De Heulse ploeg staat inmiddels op plaats vijf en heeft nog kans om via de ranglijst en de tweede periodetitel de nacompetitie te bereiken.

MSV'71 moest diep door het stof bij DVO'32. De Vlaardingse ploeg versloeg MSV'71 met een zevenklapper. MSV'71 staat op plaats negen.