Archief

Zaalhandbal dames: spannende slotdag voor Westlandia en Verburch

Verburch en Westlandia hebben een spannende slotdag voor de boeg. Verburch moet in eigen huis zien te winnen van MIC om het vege lijf te redden in de Tweede Divisie. Westlandia moet zelf winnen en hopen dat Hercules punten laat liggen, zodat een beslissingswedstrijd voor promotie naar de eerste divisie gespeeld kan gaan worden. Quintus werd definitief eerste in haar kampioenspoule.

Eredivisie, kampioenspoule

Virto/Quintus heeft beslag gelegd op de eerste plaats van haar poule. Na de voorlaatste (uit)wedstrijd is de Heulse ploeg niet meer te achterhalen door Vlug en Lenig. Laatst genoemde werd in sportcentrum Glanerbroek in Geleen verslagen. Quintus vertrok met een 27-24 overwinning uit Limburg. De ruststand was 16-10 in het voordeel van Quintus.

Indien VOC morgenmiddag wint van Dalfsen treft Quintus regerend landskampioen Dalfsen in de kruisfinales. VOC zal het dan normaal gesproken op gaan nemen tegen Vlug en Lenig.

Tweede divisie B

In strijd om plaats twee hebben zowel Hercules en WPK/Westlandia een overwinning geboekt. De tweede plaats geeft recht op rangorde wedstrijd tegen de nummer twee uit de andere Tweede divisie. De winnaar hiervan promoveert naar de voor een plaats in de eerste divisie. Hier komt een plaats vrij na het terugtrekken van DOS uit de eredivisie. Gezien het doelsaldo heeft Hercules een beter doelsaldo dan Westlandia, namelijk plus 82 om plus 75. Op de laatste speeldag gaat Hercules op bezoek bij Dongen en is BFC in Beek de tegenstander van Westlandia. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen behaalde de Naaldwijkse ploeg een gemakkelijke overwinning op Dongen. Na een ruststand van 19-11 won Westlandia met 35-18.

Verburch heeft handhaving nog in eigen hand, maar dan moet het op de allerlaatste speeldag thuis winnen van MIC. Alleen dan is Verburch behouden voor de Tweede Divisie. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het nadeel van Verburch. MIC heeft een slechter doelsaldo minus 71. Verburch heeft minus 68. Op de voorlaatste speeldag ging de Poeldijkse ploeg op bezoek bij Westsite. In de Callandhal begon Verburch goed en nam het brutaal de leiding met 6-1. Daarna zakte de ploeg weg en keek het halverwege de wedstrijd tegen een 15-9 achterstand aan. Westsite wilde niet meewerken aan een stunt en ging door en zette Verburch gemakkelijk aan de kant. De Amsterdamse ploeg won met 30-15.

Categorieen:
Poeldijk Naaldwijk Sport