Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Christian de Lie wint Ruitenburg Halve Westland

De Ruitenburg Halve Westland is zaterdag gewonnen door Christian de Lie uit Castricum. Deze 39-jarige atleet toonde zich net iets sterker dan de winnaar van 2015, Patrick Kwist. De Lie kwam in 1.12.38 over de eindstreep op het Wilhelminaplein in Naaldwijk, waar Rotterdammer Kwist uiteindelijk 12 seconden moest toegeven.

Bij de vrouwen was er absoluut geen sprake van een duel om de overwinning. Daar ging de zege naar de Honselse Carla Ophorst, in 1.28.00. Tweede werd Marianne Goijert-Hoogerbrugge uit 's-Gravenzande, in 1.32.09.

In de wedstrijd over 10 kilometer kwam Habtom Okbamichael (Rotterdam Atletiek) in 33.44 als eerste over de streep. Op 11 seconden volgde Jeroen van Aken (Haag Atletiek) die vorig jaar de hoofdprijs had gewonnen. Bij de vrouwen zegevierde Marlies Jongerius uit Wateringen in 37.46. Zij had 32 seconden voorsprong op Janna van Dijk (Haag Atletiek).

De 17-jarige Tom de Gelder uit Den Hoorn bleef iedereen de baas op de 5 kilometer. De Gelder bereikte het Wilhelminaplein in 16.11 en had daarmee 10 seconden voorsprong op Alvin Severijn van het Zoetermeerse Ilion. Bij de vrouwen won Esmee Teeling, die sinds kort bij Arthur van Dijk (Olympus '70) traint. Teeling won in 18.15 en zij had 19 seconden voorsprong op Inga Michejenko.