Dames naar halve finale bekertoernooi

De dames van Virto/Quintus hebben de halve finale van het nationale bekertoernooi gehaald. In de Eekhouthal versloeg de thuisploeg Vlug en Lenig met 20-12.

De Heulse ploeg wist na een moeizame eerste helft pas na de pauze afstand te nemen van de Limburgse opponent. Na een stroeve eerste helft was de ruststand gelijk: 8-8. Na de wisseling van speelhelft wist Quintus in het eerste kwartier een gaatje te slaan: 13-10. Dit bleek voldoende om de tegenstander van zich af te houden. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

Quintus kan in de halve finale gekoppeld worden aan Foreholte, SEW of de grootste kanshebber op de Nederlandse titel VOC.

Vanavond is bekend geworden dat DOS uit Emmer-compascuum zich na dit seizoen terugtrekt uit de eredivisie. De club gaat verder in de hoofdklasse. DOS zit samen met Vlug en Lenig in de kampioenspoule van Quintus.