Archief
Danny Ploegaert

Danny Ploegaert

Zaterdagvoetbal: puntverlies Schipluiden en VELO

In de strijd om het kampioenschap hebben VELO en Schipluiden dure punten laten liggen. Beide ploegen zijn nog wel koploper, maar voelen de hete adem van de nummer twee in de nek. Excelsior Maassluis heeft zelfs kans op de titel in de topklasse.

Topklasse

De spanning in deze klasse is te snijden. Excelsior Maassluis moest aan de Lavendelstraat een 2-2 gelijkspel toestaan in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, maar zag tot genoegen dat koploper Katwijk en nummer twee Hardenberg verloren. Kozakken Boys won nu wel is de nieuwe nummer twee op één punt van Katwijk. Excelsior Maassluis staat derde met twee punten achterstand op de koploper. Verder hebben Hardenberg, Spakenburg en Barendrecht nog een geringe achterstand op Katwijk.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft na een goede reeks wedstrijden de achterstand op koploper Argon inmiddels teruggebracht tot vijf punten. In de kleine streekderby tegen Vitesse Delft won de Westlandse ploeg met maar liefst 6-0. FC 's-Gravenzande staat op plaats vier.

Tweede klasse C

Westlandia heeft drie belangrijke punten gepakt in de derby tegen Lyra. Op sportpark De Zweth scoorde Jasper van Dijk de enige treffer van de wedstrijd. Koploper SVC'08 won eveneens waardoor Westlandia nog steeds twee punten achterstaat op SVC'08, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Lyra staat op plaats tien en moet in de resterende zes wedstrijden p/d-wedstrijden proberen te ontlopen.

KMD sprokkelde in de degradatiewedstrijd teegn SEV een punt. Beide ploegen kwamen één keer tot score. KMD staat wel op een degradatieplaats, maar heeft de p/d-plaatsen in het vizier.

HVC'10 liet de eerste punten liggen op jacht naar de derde periodetitel. Aan de Rondgang eindigde het duel tegen UVS in een 2-2 gelijkspel. HVC'10 staat op plaats zes.

Sportclub Monster en VDL kwamen op sportpark Polanen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Sportclub Monster staat nu negende met twee punten voorsprong op de eerste p/d-plaats. VDL staat een plaats hoger en heeft twee punten meer dan de streekgenoot.

Derde klasse B

De zorgen nemen per week toe bij Naaldwijk. Het degradatiespook is zelfs om de hoek aan het kijken op sportpark De Hoge Bomen. De Naaldwijkse ploeg heeft na de 3-2 nederlaag tegen Semper Altius nog maar twee punten voorsprong op de twee degradatieplaatsen en staat op plaats twaalf.

Verburch pakte drie belangrijke punten in de streekderby tegen MVV'27. Melvin van der Zeijden scoorde in de tweede helft de enige treffer van de middag. Verburch staat op plaats zeven en heeft vier punten meer dan MVV'27 dat op plaats elf staat.

De vraag is of Honselersdijk de nacompetitie gaat halen. Op sportpark De Strijphorst speelde de thuisploeg met 1-1 gelijk tegen degradatiekandidaat DUNO. Honselersdijk staat op plaats vier met vijf punten achterstand op Die Haghe.

Maasdijk blijft op plaats drie staan. In Den Haag speelde de promovendus met 1-1 gelijk tegen Houtwijk, dat als winnaar van de tweede periodetitel al verzekerd is van nacompetitie.

Vierde klasse B

VELO zal in de resterende zes wedstrijden geen puntverlies meer incasseren, want na de nederlaag van vorige week tegen Duindorp volgde een gelijkspel tegen Erasmus. Aan de Noordweg in Wateringen eindigde het duel in 2-2. Nummer twee Duindorp won en heeft nog maar twee punten achterstand op VELO.

Vierde klasse E

De strijd om het kampioenschap is nog niet beslist. Met nog vijf wedstrijden te gaan zullen Schipluiden en Ariston'80 uit gaan maken wie rechtstreeks promoveert. Over drie weken treffen beide ploegen elkaar in Delft. De voorsprong van Schipluiden bedraagt vier punten, alleen heeft ARiston'80 een wedstrijd minder gespeeld.

De topper tegen FC Maense kon Schipluiden niet winnend afsluiten. In Rotterdam eindigde de wedstrijd in 1-1.

Quintus is aan een mooie opmars bezig en bleef wederom ongeslagen. Aan de Leeuwerik won de thuisploeg met 3-0 van DVC. Quintus staat nu vijfde. MSV'71 haalde het derde gelijkspel. In Maassluis speelde de thuisploeg gelijk tegen CION MSV'71 staat op plaats negen.