Nederlands dames handbalteam bijna naar OS

Het Nederlands damesteam, met Marieke van der Wal en Yvette Broch, staat met anderhalve been op de Olympische Spelen. Door de winst op Frankrijk tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Metz moet het raar lopen wil Nederland zich niet voor de eerste keer plaatsen voor de Olympische Spelen.

Nederland speelde tegen Frankrijk een degelijke wedstrijd. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Frankrijk miste een aantal strafworpen en Nederland miste een aantal open kansen. Er werd weinig gescoord in de eerste helft. Pas in de slotfase wist Oranje een marge van twee treffers te pakken mede door een sublieme dekking. De ruststand was 9-7 in het voordeel van Nederland.

Na de pauze pakte Frankrijk het fysieker aan en had oranje moeite om door de dekking van de thuisploeg heen te komen. Frankrijk kwam terug tot 11-11, maar moest toezien dat Oranje daarna orde op zaken stelde en met prima handbal de winst naar zich toetrok: 24-17.

De andere wedstrijd in deze poule was het treffen tussen Tunesië en Japan. De Aziatische ploeg won met 37-20 en is vandaag de tegenstander van Oranje. De nummers één en twee van het OKT plaatsen zich voor de OS.