Handbal: gelijkspel dames juniors tijdens WK kwalificatie

De Dames Juniors, met zes speelsters van Virto/Quintus, zijn het WK-kwalificatietoernooi in Vrnjačka Banja begonnen met een 25-25 gelijkspel tegen Servië. Tijdens het kwalificatietoernooi kan plaatsing voor het WK in Rusland worden afgedwongen.

De ploeg van bondscoach Alex Vaassen deed zichzelf hiermee tekort. Vrijwel de gehele wedstrijd had Nederland een voorsprong. Alleen bij 5-4 in de twaalfde minuut keek Oranje even tegen een achterstand aan.

De Nederlandse talenten waren in Sportska Hala 'Vlade Divac' lange tijd oppermachtig. De grootste voorsprong was bij 8-15. In de resterende drie minuten voor de pauze scoorde Servië nog vier keer waardoor het verschil bij de rust was teruggebracht tot drie treffers.

In de tweede helft leek Oranje na de tweede treffer van Mariel Beugels de overwinning te pakken: 23-25. Servië kwam echter door twee benutte strafworpen van Ana Tomkovic op gelijke hoogte. In de laatste twee minuten werd niet meer gescoord. Oranje speelde de laatste twee minuten met een speelster minder.

De Heulse inbreng kwam in totaal tot acht treffers. Anouk Zwinkels 3, Tamara Haggerty 2, Delaila Amega 2, Tessa van Zijl 1. Rinka Duijndam en Sabine Vollebregt kwamen eveneens in actie.

De andere twee tegenstanders zijn Portugal en Bosnie Herzegovina.