Handbal dames: regioploegen verliezen

Bij de regioploegen was geen enkel reden tot juichen. Alle ploegen leden een nederlaag. Verburch kon als eerste Gemini feliciteren met het behaalde kampioenschap. De Zoetermeerse ploeg won en zag concurrent Westlandia verliezen waardoor met nog twee wedstrijden te gaan het kampioenschap zeker is.

De reserves van Virto/Quintus hebben de competitie afgesloten met een nederlaag. Bentelo won na een 12-7 voorsprong bij rust met 22-21. Quintus eindigt het seizoen minimaal als vierde.

Verburch heeft in de Jan van der Valk hal niet kunnen stunten tegen Gemini. De koploper had het in de eerste helft lastig met de thuisploeg en ging met een kleine voorsprong de rust in: 13-14. Na de pauze kon Verburch het niveau van de eerste 30 minuten niet volhouden. Gemini vertrok met het kampioenschap en een 28-21 overwinning naar Zoetermeer terug.

Het kampioenschap werd behaald dankzij de nederlaag van WPK/Westlandia tegen MIC. In Meerssen wist de thuisploeg met 24-21 te winnen van de Naaldwijkse ploeg. De ruststand was 13-10 in het voordeel van MIC. Het was overigens verwonderlijk dat Westlandia niet tot winst wist te komen, want de ploeg miste te veel kansen op een beter resultaat. Westlandia staat gedeeld tweede met Hercules.

Schipluiden heeft de achtste nederlaag in een uitwedstrijd opgelopen. In en tegen Heerle was de ploeg uit Midden-Delfland maar met twee wissels gekomen en al gauw viel een speelster weg. In de eerste helft kon Schipluiden de opponent nog bijhouden. De ruststand was 13-12 in het voordeel van Heerle. Na de pauze was Heerle duidelijk de betere ploeg en won het terecht met 28-20.