Zaalhandbal heren: Quintus en DIOS winnen overtuigend

Quintus begroette de eerste overwinning in de kampioenspoule. DIOS eindigde de laatste thuiswedstrijd met een overwinning en houdt trainer Arjan Koster nog een jaar binnenboord. Het derde team van Quintus won van Helius.

Eredivisie, kampioenspoule

Koorneef W&S/Quintus heeft de eerste overwinning in de kampioenspoule mogen begroeten. In de Van der Voorthal won de thuisploeg eigenlijk vrij gemakkelijk van hekkensluiter Red-Rag Tachos. Na twee moeizame wedstrijd in de reguliere competitie ging het eerste treffen in de kampioenspoule Quintus vrij gemakkelijk af. In de eerste helft bood Tachos nog tegenstand. De wedstrijd ging gelijk op. Quintus ging na de eerste helft rusten met een 10-8 voorsprong. Na de pauze kwam Quintus sterk uit de kleedkamer en na een kwartier spelen was de marge vijf doelpunten (17-12). In de laatste tien minuten kon de thuisploeg de voorsprong uitbreiden en won het de wedstrijd met 24-17. Door deze overwinning blijft Quintus zesde in de kampioenspoule en heeft het één punt minder dan Aalsmeer. De voorsprong op nummer zeven E&O bedraagt nu twee punten. Aanstaande donderdag gaat Quintus op bezoek bij Kras/Volendam.

Quintus zal het de komende weken moeten doen zonder Mitchel Verbraeken. De hoekspeler liep afgelopen week tijdens een training een ernstige enkelblessure op. Het herstel neemt drie tot zes weken in beslag.

DIOS heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een overwinning op AHV Achilles. In de Ballonhal leidde de thuisploeg met 13-11. De wedstrijd werd met 25-20 gewonnen. De opbouwers Frank Koole (10) en Frank Snelder (8) waren het meest op schot. Volgende week eindigt DIOS de competitie met een uitwedstrijd bij de reserves van BEVO. DIOS heeft afgelopen week het contract met trainer Arjan Koster met een jaar verlengd. De spelersgroep blijft intact.

Hoofdklasse C

Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd wist Roy van Kester 20 seconden voor tijd de bevrijdende treffer voor het derde team van Quintus te scoren. In sporthal De Fazant in Hellevoetsluis had Quintus gedurende de wedstrijd steeds een kleine voorsprong, wat maximaal drie treffers was, en won verdiend met 23-21 van Helius. Door deze overwinning houdt Quintus druk op koploper HHV'70, dat morgen pas in actie komt. Quintus gaat nu aan de leiding met één punt voorsprong op HVV'70.