Archief

Zaalhandbal dames: Schipluiden speelt zich veilig

Westlandia heeft nog zicht op koploper Gemini. Beide ploegen wonnen. VELO leed een ruime nederlaag bij Foreholte. Verburch verloor een belangrijke wedstrijd tegen Nieuwegein. Schipluiden speelde zich veilig tegen sc Twist.

Eerste divisie

De laatste uitwedstrijd leverde VELO een fikse nederlaag op. Voor de derde keer dit seizoen wist een tegenstander de magische grens van 40 doelpunten te halen. Foreholte was in sporthal De Tulp in Voorhout met 41-20 te sterk voor de Wateringse ploeg. De ruststand was 21-9 voor de thuisploeg. Volgende week eindigt het avontuur van VELO in de eerste divisie echt. In de VELOhal kan de ploeg met een overwinning afscheid nemen van deze divisie. Opponent is streekgenoot Hellas.

Tweede Divisie B

Voor Verburch is het een dag afwachten wat de nederlaag tegen Nieuwegein heeft opgeleverd. De concurrenten voor lijfsbehoud komen morgen in actie. Dit kan betekenen dat MIC, gelijkstaand met Verburch, twee punten uit kan lopen bij winst op Westsite en dat Dongen een marge van drie punten kan pakken bij winst op Hellas. Voor zowel Nieuwegein als Verburch was de wedstrijd van belang. Kon Verbruch aanhaken bij Nieuwegein of kon Nieuwegein zich bijna veilig spelen. Dit laatste gebeurde. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt na de 29-22 overwinning van Nieuwegein vier punten met nog drie wedstrijd te gaan. De ruststand was 14-10 voor de thuisploeg in de provincie Utrecht.

In een niet al te hoogstaande wedstrijd heeft WPK/Westlandia twee punten aan het totaal weten toe te voegen. In sporthal De Pijl won de thuisploeg van de Arnhemse fusieploeg KVIK/E&A. Na een voordelige 13-9 ruststand won Westlandia de wedstrijd met 26-23. De achterstand van Westlandia op koploper Gemini blijft drie punten. De Zoetermeers eploeg won met gemak van nummer vier BFC (31-20). Westlandia behoudt twee punten voorsprong op nummer drie Hercules.

Hoofdklasse D

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Schipluiden zich veilig weten te spelen. In de Postkogekohal speelde de thuisploeg een van de beste wedstrijden van het seizoen en won het van sc Twist. Nummer elf NEA verloor van WHC waardoor Schipluiden met nog drie wedstrijden te gaan acht punten voorsprong heeft. Het bleef lang spannend in Schipluiden waar de beslissing in het laatste gedeelte van de wedstrijd viel. De ruststand was 8-7 in het voordeel van de thuisploeg. Schipluiden pakte in de tweede helft een voorsprong van drie punten, maar raakte deze weer kwijt. De ploeg herstelde zich en won uiteindelijk met 21-17 mede door een sterke verdediging.

Categorieen:
Wateringen Sport