Leo de Jong 2

Zaalhandbal heren: Quintus en DIOS spelen gelijk

Na een boeiend duel is de wedstrijd tussen de reserves van Quintus en DIOS in een gelijkspel geëindigd. Door dit resultaat is het halen van de nacompetitie voor Quintus onzeker. Het derde team van Quintus won wel de streekderby tegen het derde team van Hellas.

De streekderby tussen de reserves van Koornneef W&S/Quintus en DIOS was vanaf de eerste minuut boeiend voor de toeschouwers. In de Van der Voorthal wilden beide ploegen niet verliezen, dat gebeurde dan ook niet. Het duel eindigde in een 22-22 gelijkspel. Dit betekent dat de Heulse ploeg met een wonder nog de nacompetitie kan bereiken. De huidige koploper in de vierde periode Sittardia mag deze periode niet winnen, de reserves van BEVO moeten dan de periode pakken en Quintus moet dan alleen op de vierde plaats eindigen en Aristos achter zich laten. DIOS is reeds uitgespeeld.

De eerste helft werd afgesloten met een 13-11 voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze werd het duel boeiender en boeiender met Quintus dat steeds een kleine voorsprong had totdat DIOS bij 16-16 voor het eerst op voorsprong kwam. Daarna ging de wedstrijd kwam score om en om met als uitblinkers de doelmannen Paul Vis en Barry Duijndam. DIOS leek in de slotminuut de overwinning mee naar Midden-Delfland te nemen door een score van Wouter van der Ende. Leek, want in de slotseconde scoorde de Heulse topscorer Mark van Vliet de gelijkmaker vanuit een strafworp.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus blijft in de race om het kampioenschap. In de Van der Voorthal won de thuisploeg de topper tegen het derde team van Hellas. Het was een weerzien van oude bekenden. Quintus won na een gezellig en doelpuntrijke wedstrijd met 34-31. Koploper HVV'70 won eveneens en behoudt één punt voorsprong op Quintus. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij Helius.