Archief

Van den Berg spreekt van grote tik na verlies Oranjeleeuwinnen

Het Nederlands vrouwenelftal heeft op het OKT een gevoelige nederlaag geleden tegen Noorwegen. Op het Kasteel verloor de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan met 4-1.

Door de zeperd is een plek op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro veel verder weg voor het team met verdedigster Mandy van den Berg. De Oranjeleeuwinnen moeten het laatste duel dan in ieder geval winnen van Zweden, dat komende woensdag de tegenstander is. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor de Spelen. Oranje had het eerste duel met 4-3 gewonnen van Zwitserland. Noorwegen begon met een 0-1 nederlaag tegen Zweden.

De Westlandse aanvoerster Mandy van den Berg van Oranje kon niets anders dan concluderen dat haar team had gefaald. ,,Dit is een grote tik, we zijn met duidelijke cijfers van het veld gestapt. Werk aan de winkel.'' Van den Berg erkende dat Oranje in de slotfase veel risico nam. ,,We wilden minimaal gelijk spelen, maar daardoor gaven we ook veel ruimte weg. Het ging daarna wel erg makkelijk voor Noorwegen.'' Over vier dagen is Zweden de volgende opponent. Dan moet Oranje winnen. "Dan treden we gewoon weer aan met opgeheven hoofd en borst vooruit, niets is onmogelijk'', zei Van den Berg bij FOX Sports.

Categorieen:
Westland Sport